Smažené ryby s česnekovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- Omáčka
- 5lžicOlej olivový
- 200gramůChléb toastový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyPetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
- 900gramůAnčovička - filety
- 4lžíceVoda pitná
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
22 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mouku se špetkou soli dáme do mísy, přiléváme vodu tak, aby se vytvořilo velmi tuhé těsto.
- 2V hluboké pánvi rozpálíme olej, vezmeme 3 ryby a ponoříme je do těsta, ocásky pevně stiskneme, aby se vytvořil vějířek. Pomalu ponoříme do oleje, smažíme, až jsou křupavé a zlatavé.
- 3Plátky chleba bez kůrky namáčíme asi 10 minut ve vodě, vymačkáme, spolu s česnekem a citrónovou šťávou vložíme do mixéru, v tenkém pramínku přiléváme olej. Pokud je směs příliš tuhá, přilijeme vodu. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
- 4Ryby upravíme na talíři, polijeme omáčkou a ozdobíme citrónem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.