Smažené sváteční kuličky
33 min.
Ingredience
- 300gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1kusMrkev kořen
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůŘedkvička
- 100gramůStrouhanka
- 2decilitryOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
34 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
939 mg
Postup přípravy
- 1Do misky na jemném struhadle nastrouháme sýr, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, drobně nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme, rozklepneme celé vejce, vsypeme mouku, nakonec přisypeme kypřící prášek a vařečkou všechny suroviny důkladně promícháme, abychom získali husté těsto. Na talíř nasypeme hladkou mouku, lžící vykrajujeme z těsta kuličky, ty obalujeme ve strouhance.
- 2Fritovací hrnec s olejem nastavíme na nižší teplotu, v rozpáleném oleji připravené kuličky smažíme přibližně 2 minuty. (Lze připravit i na pánvi s olejem.)
- 3Hotové kuličky vybíráme z fritovacího hrnce, úhledně je skládáme na vhodný talíř nebo podnos.
- 4Ředkvičky důkladně umyjeme, usušíme a nakrájíme na tenká kolečka, která napichujeme na ozdobná párátka a ozdobíme smažené kuličky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.