Smažené telecí mozečky
55 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí mozek
- 1decilitrCitronová šťáva
- 80mililitrůOcet kvasný lihový
- 2kusyBobkový list
- 1kusCibule
- 150gramůCeler bulvový
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1decilitrOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
40 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Telecí mozečky namočíme do studené vody s octem a citronovou šťávou na 10 minut. Mezitím v hrnci dáme vařit celer, cibuli, bobkový list, sůl a ocet. Odmočené mozečky odblaníme a vhodíme do vroucího vývaru, vaříme 20 minut a necháme ve vývaru vychladnout. Studené mozečky vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky, které namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme strouhankou a osmažíme na rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.