Smažené telecí řízky s cibulí
26 min.
Ingredience
- 2kusyCibule červená
- 2lžíceKapary
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej z vlašských ořechů
- 600gramůTelecí kýta
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smícháme s nasekanými kapary, nasekanou petrželkou, vinným octem, špetkou soli a pepře. Nakonec zašleháme ořechový olej.
- 2Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme a mírně naklepeme. Osolíme a opepříme. Řízky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je na pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty po každé straně. Pánví občas potřeseme a řízky přelijeme rozehřátým máslem. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 3Řízky upravíme na talíře, ozdobíme plátky omytého citronu a pokapeme připravenou cibulovou marinádou.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.