Smažené tofu se salátem
35 min.
Ingredience
- 5lžicSezam - semena
- 100gramůSójové výhonky
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1hrstŘeřicha
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůSýr sójový - Tofu
- 4kusyŽemle tuková
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
65 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tofu nakrájíme na 8 plátků, osolíme a opepříme. Plátky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a v sezamu.
- 2V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme obalené tofu dozlatova. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.
- 3Žemle rozkrojíme a nasucho mírně opečeme. Spodní polovinu obložíme omytými listy salátu, na plátky nakrájenými rajčaty a na nudličky nakrájenou paprikou. Přidáme řeřichu, sójové výhonky a smažené tofu. Přiklopíme druhou polovinou žemle a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.