Smažené válečky z telecího masa ve vinné omáčce
35 min.
Ingredience
- 1kusRohlíky bílé
- 80mililitrůMléko polotučné
- 1kusCibule
- 60gramůSlanina vepřová
- 600gramůTelecí maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaTymián sušený
- 2lžíceStrouhanka
- 2lžícePetržel - nať
- 60gramůSýr Parmezán
- 120mililitrůHovězí vývar základní
- 120mililitrůVíno bílé
- 30gramůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaOregano sušené
- 0,25lžičkaBazalka sušená
- 0,25lžičkaČesnek sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
30 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rohlík nakrájíme na kostičky a přelijeme teplým mlékem, slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Na pánvi osmažíme slaninu s cibulí, tuk ze slaniny přecedíme do čisté pánve, cibuli se slaninou odložíme do misky.
- 3V míse smícháme mleté telecí maso, rozšlehané vejce, tymián, oregano, sušený česnek, bazalku, petrželovou nať, sůl, strouhanku, nastrouhaný sýr, vymačkaný rohlík a cibuli se slaninou. Hmotu dobře promícháme. Z hmoty tvoříme asi 5 cm dlouhé válečky o průměru 2 cm.
- 4Do tuku ze slaniny přidáme olej, dobře rozehřejeme a po všech stranách v něm smažíme masové válečky, až mají kůrku. Z oleje je vyjmeme na ubrousky a necháme okapat.
- 5Do výpeku vmícháme vývar s vínem a přivedeme do varu. Do směsi vložíme usmažené válečky a zhruba 15 minut pomalu vaříme, maso neotáčíme.
- 6Mleté válečky servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.