Smažení pstruzi s mandlemi a petrželkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
292 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme najemno, petrželovou nať drobně posekáme, citron nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Dva menší vykuchané pstruhy namočíme do mléka smíchaného se solí a pepřem a poté obalíme v mouce. V silnostěnné pánvi smažíme pstruhy na 20 gramech oleje. Z každé strany zhruba osm minut. Při smažení pstruhy nadzdvihujeme, aby se nepřipekli. Při obracení si počínáme velmi opatrně, aby se ryby nerozpadly.
  • 3
    V mezičase na zbytku oleje opečeme hoblinky mandlí.
  • 4
    Pstruhy na talířích zasypeme praženými mandlemi, sekanou petrželí, ozdobíme čtvrtkami citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.