Smaženice z hub

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
17 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek pokrájíme na tenké plátky. Na pánev vložíme sádlo, nasypeme kmín a nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne a kmín praská, přihodíme plátky česneku a část nakrájených čerstvých hub. Počkáme přibližně 5 minut, potom přidáme zbytek hub a krupičku. Pražíme, dokud se neodpaří tekutina, kterou houby pustily. Následně rozklepneme vejce, osolíme a opepříme směs. Úplně stáhneme plamen, smaženici necháme dojít. Hotový pokrm před servírováním ještě posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
  • 2
    Z krajíců chleba opečeme na pánvi na troše sádla topinky, které zlehka potřeme česnekem a servírujeme ke smaženici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.