Smažený celerový řízek se sezamem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné přibližně 1 centimetr. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a plátky celeru v ní 5 minut vaříme. Pak je vyjmeme a necháme v sítu okapat a zchladnout.
  • 2
    V míse rozšleháme zakysanou smetanu s mlékem, dochutíme ji kardamonem, pepřem a solí. Do hlubokého talíře si připravíme sezamová semínka.
  • 3
    Plátky celeru obalíme nejdříve v smetanové směsi a potom v sezamových semínkách.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej a obalený celer smažíme z obou stran dozlatova přibližně 10 minut. Semínka, která odpadnou, vracíme zpátky na smažené plátky.
  • 5
    Osmažené celerové řízky podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou a pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.