Smažený celerový řízek se sezamem
25 min.
Ingredience
- 2kusyCeler bulvový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKardamom
- 4lžíceZakysaná smetana
- 100gramůSezam - semena
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 6lžicOlej olivový
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné přibližně 1 centimetr. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a plátky celeru v ní 5 minut vaříme. Pak je vyjmeme a necháme v sítu okapat a zchladnout.
- 2V míse rozšleháme zakysanou smetanu s mlékem, dochutíme ji kardamonem, pepřem a solí. Do hlubokého talíře si připravíme sezamová semínka.
- 3Plátky celeru obalíme nejdříve v smetanové směsi a potom v sezamových semínkách.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a obalený celer smažíme z obou stran dozlatova přibližně 10 minut. Semínka, která odpadnou, vracíme zpátky na smažené plátky.
- 5Osmažené celerové řízky podáváme posypané jemně nasekanou petrželkou a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.