Smažený čerstvý losos s omáčkou

25 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
467 mg
Cukr
815 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme omáčku „mojo“. Umixujeme římský kmín s paprikou, po minutě do spuštěného mixeru po kapkách přidáváme jednu lžíci panenského oleje. Směs stěrkou setřeme ze stěn mixeru a zbylý panenský olej přidáváme tenkým pramínkem. Během mixování omáčka zhoustne stejným způsobem, jako když připravujeme majonézu. Na závěr za chodu mixeru vlijeme ocet a ještě asi jednu minutu mixujeme. Omáčku podle chuti osolíme.
  • 2
    Připravíme si čtyři plátky lososa. Z masa odstraníme kůži a kosti. Plátky nakrájíme na dva centimetry široké proužky. Lososa opepříme a osolíme.
  • 3
    Maso asi deset minut restujeme ve větší pánvi na olivovém oleji. Během smažení kousky lososa opatrně obracíme.
  • 4
    Nahřejeme mísu, vsypeme do ní orestované kostky lososa, musí být horké, pokapeme omáčkou, ozdobíme malou snítkou petrželové nati a hned podáváme. Omáčku podáváme zvlášť v misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.