Smažený čerstvý losos s omáčkou
25 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 800gramůLosos obecný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKmín římský
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 2lžíceOcet vinný
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
467 mg
Cukr
815 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme omáčku „mojo“. Umixujeme římský kmín s paprikou, po minutě do spuštěného mixeru po kapkách přidáváme jednu lžíci panenského oleje. Směs stěrkou setřeme ze stěn mixeru a zbylý panenský olej přidáváme tenkým pramínkem. Během mixování omáčka zhoustne stejným způsobem, jako když připravujeme majonézu. Na závěr za chodu mixeru vlijeme ocet a ještě asi jednu minutu mixujeme. Omáčku podle chuti osolíme.
- 2Připravíme si čtyři plátky lososa. Z masa odstraníme kůži a kosti. Plátky nakrájíme na dva centimetry široké proužky. Lososa opepříme a osolíme.
- 3Maso asi deset minut restujeme ve větší pánvi na olivovém oleji. Během smažení kousky lososa opatrně obracíme.
- 4Nahřejeme mísu, vsypeme do ní orestované kostky lososa, musí být horké, pokapeme omáčkou, ozdobíme malou snítkou petrželové nati a hned podáváme. Omáčku podáváme zvlášť v misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.