Smažený fenykl
40 min.
Ingredience
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4lžíceStrouhanka
- 1kusPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 0,6litrVoda pitná
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
27 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
534 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Povaříme je v osolené vodě s pepřem a muškátovým oříškem asi 15 minut. Plátky necháme okapat a vychladnout.
- 2Potom každý plátek obalíme v rozšlehaném vejci a ve strouhance, kterou k fenyklu přimáčkneme. Smažíme zvolna na pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty.
- 3Podáváme ozdobené snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.