Smažený lilek s tzatziki
35 min.
Ingredience
- Tzatziki
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaOcet vinný
- 140mililitrůJogurt bílý
- 2lžičkyMáta
- 0,25kusOkurka salátová
- 1stroužekČesnek
- 4kusyLilek
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
33 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme a osušíme, nakrájíme na 5 mm kolečka, strany trochu nařízneme, obě strany posolíme a necháme 30 minut vypotit. Okurku lehce posolíme, necháme zatíženou okapat.
- 2Z plátků lilků i okurky omyjeme sůl, z okurky vymačkáme přebytečnou vodu.
- 3Mouku smícháme se solí a pepřem, lilky v této směsi obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a lilky po obou stranách osmahneme. Vyjmeme, dáme na papírovou utěrku a lehce posolíme.
- 4Smícháme olej, ocet, utřený česnek, přimícháme jogurt a okurku. Před podáváním dáme lilky na talíř, přidáme tzatziki a ozdobíme listy máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.