Smažený párek v kynutém těstě
45 min.
Ingredience
- 600gramůPárky Debrecínské
- 300gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 1decilitrMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyKari koření
- 2litryOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3487 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
363 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1Mléko vylijeme do kastrůlku, zahřejeme ho na vlažné, rozdrobíme do něho droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do misky prosijeme mouku, rozklepneme vejce, přidáme měkké na kostky nakrájené máslo, kari koření, sůl, pepř, vylijeme připravený kvásek, přisypeme nasekanou petrželovou nať a rukou vypracujeme tuhé, hladké a nelepící se těsto, které přikryjeme a necháme na teplém místě alespoň 20 minut vykynout.
- 2Vykynuté těsto přeložíme na moukou vysypaný vál, rukou ho prohněteme, válečkem na těsto rozválíme na velký a tenký plát, z kterého ostrým nožem ukrajujeme obdélníky o velikosti párků. Do každého obdélníku položíme párek, stočíme do závitku a na válu necháme ještě 10 minut vykynout.
- 3Fritovací hrnec s olejem zapneme na nižší teplotu, naskládáme do něj obalené párky a smažíme asi 3 minuty. Smažené párky pokládáme na mělké oválné talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.