Smažený rumpsteak na chilli
25 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 2stroužkyČesnek
- 1kusZázvor celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 100mililitrůMartell cognac
- 1lžíceCukr třtinový
- 4kusyChilli paprička
- 6kusůŠalotka
- 1kusPažitka
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
5 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Steaky vložíme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, sůl, pepř, worcester, koňak, třtinový cukr a vše důkladně promícháme. Mísu zakryjeme a na 60 minut uložíme do chladničky marinovat.
- 2Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme najemno nasekané chilli papričky se šalotkou a orestujeme je. Po dvou minutách přidáme steaky a z obou stran důkladně opečeme.
- 3Steaky servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.