Směs masa s rýžovými nudlemi
65 min.
Ingredience
- 100gramůVepřová kýta
- 100gramůKuřecí prsa
- 100gramůJátra drůbeží
- 4kusyCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 100gramůLilek
- 2kusyPaprika zelená
- 100gramůKedlubna
- 0,5lžíceZázvor mletý
- 0,5lžíceSójová omáčka
- 40mililitrůVíno bílé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na nudle
- 350gramůNudle rýžové
- 2litryVoda pitná
- Na omáčku
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžíceSójová omáčka
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřové i kuřecí maso a játra očistíme, poté rozkrájíme na nudličky. Cibulky krájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, očištěný lilek a kedlubnu nakrájíme také na nudličky. Papriky očistíme, vyjmeme semínka a pokrájíme též na nudličky.
- 2V rendlíku na oleji zpěníme cibulky s česnekem, přidáme maso a osmažíme. Poté vsypeme zbylé suroviny (bez soli) a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Na závěr směs osolíme a držíme v teple.
- 3Mezitím v osolené vodě uvaříme nudle na skus, scedíme, necháme okapat a přimícháme k masu.
- 4Na omáčku drobně pokrájíme očištěné žampiony, osmahneme je na oleji, zaprášíme moukou a orestujeme. Poté naředíme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali sójovou omáčku. Směs krátce na mírném plameni povaříme.
- 5Nudle s masem podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.