Směs ryb a plodů moře v omáčce
30 min.
Ingredience
- 300gramůMangold
- 200gramůPilobřich ostnitý
- 250gramůOkouník mořský
- 8kusůGarnát obecný
- 100mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý celý
- 5gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
858 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme plátky ryb, osušíme a pokrájíme na kousky. Vyloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Očistíme mangold, omyjeme ve studené vodě, scedíme a pokrájíme na kousky. Oloupeme stroužky česneku, omyjeme a lehce podrtíme.
- 2Do nepřilnavé pánve nalijeme olej a mírně osmažíme stroužky česneku. Přidáme pokrájené lístky mangoldu a smažíme za občasného zamíchání 2-3 minuty na silnějším plameni.
- 3V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej a smažíme 2-3 minuty pokrájené ryby a ocásky garnátů, dokud mírně nezezlátnou. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Vyhodíme z mangoldu stroužky česneku a přidáme rybí maso a ocásky garnátů. Vše jemně promícháme a hotový horký pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.