Směs vařená z plodů moře a ryb
55 min.
Ingredience
- 1kilogramMušle slávky
- 1kusCibule
- 3kusyBobkový list
- 1lžičkaPetržel - nať
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 3decilitryVoda pitná
- 225gramůTreska uzená
- 500gramůBrambory
- 250gramůKukuřice sladká v nálevu
- 1,5decilitryJogurt nízkotučný
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1,5decilitryVíno bílé
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyCeler - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
6 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mušle vydrbeme a odstraníme z nich řasy, důkladně propláchneme a každou mušli, která se při poklepu nezavře, odstraníme.
- 2Do velkého hrnce dáme nakrájenou cibuli, česnek, vodu a mušle. Přikryjeme pokličkou a na prudkém plameni vaříme 5 minut a 2x zatřeseme hrncem.
- 3Cedník pokryjeme plátnem a procedíme do mísy tekutinu z mušlí. Mušle zbavíme skořápek a skořápky vyhodíme. Tekutinu uschováme.
- 4Do hrnce dáme tresku a zeleninu, přidáme 6 dl studené vody, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme 10 minut. Vyndáme rybu, nakrájíme kůži, kosti i rybí maso na malé kousky. Tekutinu přecedíme do tekutiny z mušlí. Zeleninu uschováme.
- 5Do čistého hrnce nalijeme směs obou tekutin, přidáme sladkou kukuřici a vše uvaříme. Vmícháme škrobovou moučku a jogurt, přidáme trochu rybího vývaru, pokrájenou zeleninu a rybu. Přidáme papriku, pepř, bílé víno a polévku prohřejeme, již nevaříme. Dle chuti osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.