Smetanová omáčka s kapary
25 min.
Ingredience
- 20gramůPažitka
- 60gramůŠalotka
- 50mililitrůDolin - Vermouth
- 10gramůHořčice Dijonská
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůKapary
- 10gramůHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
152 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
499 mg
Cukr
93 mg
Postup přípravy
- 1Jemně nakrájenou šalotku vmícháme do rozpuštěného másla, necháme 2-3 minuty zesklovatět a přilijeme vermut. Vaříme do odpaření tekutiny. Přidáme 150 ml smetany a při mírné teplotě povaříme 5 minut.
- 2V misce smícháme zbytek smetany, obě hořčice a za stálého míchání přidáme do smetanové omáčky. Ihned odstavíme, dochutíme solí a pepřem. Těsně před dokončením vmícháme okapané kapary a nasekanou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.