Smetanová omáčka s tagliatelle a lososem
25 min.
Ingredience
- 100gramůLosos uzený
- 1lžíceOlej olivový
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 380gramůTagliatelle
- 35gramůRajčata sušená sterilovaná
- 2lžíceSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 15gramůHořčice
- 30gramůPažitka
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
29 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
1 g
Cukr
502 mg
Postup přípravy
- 1Drcený česnek smažíme na oleji průběžně promícháváme na slabém ohni asi 30 sekund. Přidáme smetanu, pažitku, hořčici, sůl a pepř. Přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a průběžně promícháváme a zredukujeme.
- 2Do omáčky vložíme nakrájeného lososa, ochutíme ji citronovou šťávou, zamícháme a opatrně prohřejeme.
- 3Zatímco se vaří omáčka, vaříme ve slané vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Potom na ně nalijeme omáčku a protřeseme. Jednotlivé porce posypeme nakrájenými sušenými rajčaty, parmazánem a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.