Smetanová pažitková polévka
37 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 100gramůMrkev kořen
- 7decilitrůVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1decilitrMléko plnotučné
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1stroužekČesnek
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
185 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté brambory s mrkví pokrájíme na kostičky, dáme je do 7 dl vody, přidáme sůl, mletý kmín, lžíci másla a uvaříme doměkka. Vaříme 20 minut.
- 2V misce rozmixujeme mléko se smetanou, žloutkem a utřeným česnekem. Omyjeme pažitku a velmi drobně ji pokrájíme. Uvařené brambory a mrkev rozmixujeme i s vývarem, přidáme mléko se smetanou a žloutkem. Za stálého míchání přidáme pažitku, pomalu vaříme necelou minutu, dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.