Smetanová polévka s cibulí
40 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 100gramůPórek
- 30gramůPažitka
- 3stroužkyČesnek
- 750mililitrůVývar slepičí
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50mililitrůMartini bianco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, polovinu pokrájíme na drobno. Pórek omyjeme, rozkrájíme na plátky, česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přisypeme kroužky cibule a osmažíme do zlatova. V hrnci roztavíme zbytek másla, přisypeme zbylou cibuli, pórek, česnek, orestujeme. Zalijeme vývarem, přilijeme Martini, osolíme, opepříme a vaříme zvolna 20 minut. Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme, přidáme smetanu, provaříme a odstavíme.
- 2Polévku rozlijeme do talířů, posypeme pažitkou a kroužky osmahnuté cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.