Smetanová polévka s cibulí

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, polovinu pokrájíme na drobno. Pórek omyjeme, rozkrájíme na plátky, česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přisypeme kroužky cibule a osmažíme do zlatova. V hrnci roztavíme zbytek másla, přisypeme zbylou cibuli, pórek, česnek, orestujeme. Zalijeme vývarem, přilijeme Martini, osolíme, opepříme a vaříme zvolna 20 minut. Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme, přidáme smetanu, provaříme a odstavíme.
  • 2
    Polévku rozlijeme do talířů, posypeme pažitkou a kroužky osmahnuté cibule.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.