Smetanová polévka se slávkami
55 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 2kusyČesnek
- 50gramůAnglická slanina
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůTěstoviny Farfalle
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžícePetržel - nať
- 80gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůBrambory vařené
- 500gramůMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
50 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu a olivový olej, osolíme, opepříme, přidáme slávky, vaříme asi 5 minut. Slávky, které se neotevřou, vyhodíme. Potom vývar přecedíme, ponecháme si zhruba 1,2 litru. Do jiného hrnce dáme rozehřát máslo, do něj vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a slaninu. Vše na mírném ohni opékáme přibližně 5 minut a občas promícháme. Přidáme mouku a následně zahříváme asi minutu. 2 lžíce vývaru ze slávek si necháme stranou, zbytek postupně přilijeme do hrnce, za stálého míchání přivedeme do varu. Přidáme na plátky nakrájené brambory a vaříme asi 5 minut. Nakonec vložíme těstoviny a povaříme ještě 10 minut, dokud nejsou měkké. Vmícháme smetanu a šťávu z citronu, osolíme, opepříme, přidáme již uvařené slávky. Vezmeme žloutky a odložený vývar ze slávek, rozmícháme je spolu, vlijeme do polévky. Vaříme do zhoustnutí další 4 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.