Smetanová polévka se slávkami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
773 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
50 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu a olivový olej, osolíme, opepříme, přidáme slávky, vaříme asi 5 minut. Slávky, které se neotevřou, vyhodíme. Potom vývar přecedíme, ponecháme si zhruba 1,2 litru. Do jiného hrnce dáme rozehřát máslo, do něj vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a slaninu. Vše na mírném ohni opékáme přibližně 5 minut a občas promícháme. Přidáme mouku a následně zahříváme asi minutu. 2 lžíce vývaru ze slávek si necháme stranou, zbytek postupně přilijeme do hrnce, za stálého míchání přivedeme do varu. Přidáme na plátky nakrájené brambory a vaříme asi 5 minut. Nakonec vložíme těstoviny a povaříme ještě 10 minut, dokud nejsou měkké. Vmícháme smetanu a šťávu z citronu, osolíme, opepříme, přidáme již uvařené slávky. Vezmeme žloutky a odložený vývar ze slávek, rozmícháme je spolu, vlijeme do polévky. Vaříme do zhoustnutí další 4 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.