Smetanová polévka se zavářkou z kukuřičných placek
40 min.
Ingredience
- 3kusyRajčata
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1litrVývar drůbeží
- 0,5kusAvokádo
- 80gramůZakysaná smetana
- 1decilitrOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 4kusyPetržel - nať
- 4kusyTortilla
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
45 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kukuřičné tortilly nakrájíme na tenké krátké nudličky a osmažíme se v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
- 2Rajčata omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme na rozpálenou suchou pánev. Restujeme jen lehce, osolíme a opepříme.
- 3Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Česnek zbavíme slupky a nasekáme nadrobno.
- 4Vepřové sádlo rozehřejeme v hrnci, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a lehce osmahneme. Hned přidáme rajčata, sůl, pepř a dochutíme mletým chilli.
- 5Přidáme kuřecí vývar a vše dobře rozmixujeme tyčovým mixérem tak, abychom neměli v polévce žádné kousky.
- 6Polovinu avokáda oloupeme, dužinu nakrájíme na tenké nudličky a zakápneme citrónovou šťávou.
- 7Rozmixovanou polévku naservírujeme do talířů, do každého talíře přidáme stejný díl nudliček avokáda a smažené tortilly. Polévku zjemníme polévkovou lžící zakysané smetany. Smetanu naléváme do polévky od středu talíře pomalu, aby vznikl na hladině polévky ornament. Dozdobíme snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.