Smetanový brokolicový krém

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici opláchneme studenou vodou a rozebereme na růžičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    Do hrnce nalijeme zeleninový vývar nebo vodu a vložíme do něj růžičky brokolice. Vodu přivedeme k varu a brokolici asi 5 minut vaříme do změknutí.
  • 3
    V misce rozmícháme ricottu se smetanou, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  • 4
    Uvařenou brokolici v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Pak do ní vmícháme rozšlehanou ricottu se smetanou, polévku ještě krátce necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.