Smržová polévka z roku 1817

35 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé smrže očistíme, omyjeme osušíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci si rozpustíme 1,5 lžíce másla, přidáme krupici, smrže, promícháme a krátce osmažíme. Přilijeme vodu, přidáme brambory, sůl, kmín a vaříme 15-20 minut doměkka. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přidáme ji před dovařením do polévky. Polévku dochutíme pepřem, přidáme zbylé máslo a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.