Smržová polévka z roku 1817
35 min.
Ingredience
- 300gramůSmrže čerstvé
- 350gramůBrambory
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 2lžícePšeničná krupice
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,1litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé smrže očistíme, omyjeme osušíme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci si rozpustíme 1,5 lžíce másla, přidáme krupici, smrže, promícháme a krátce osmažíme. Přilijeme vodu, přidáme brambory, sůl, kmín a vaříme 15-20 minut doměkka. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přidáme ji před dovařením do polévky. Polévku dochutíme pepřem, přidáme zbylé máslo a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.