Šneci na štýrský způsob
40 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusPetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusKerblík
- 50gramůCibule
- 0,38litrVíno červené
- 1baleníSterilovaní šneci v hovězím bujonu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šneky z konzervy necháme okapat.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo, rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, zpěníme jemně nasekanou petrželku a cibuli a přidáme strouhanku. Do směsi vložíme šneky a dobře je osmažíme.
- 3Potom přilijeme víno, osolíme, opepříme, přidáme česnek, kerblík a tymián. Vše dobře povaříme.
- 4Šneky podáváme s čerstvým selským chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.