Šneci plnění nádivkou
105 min.
Ingredience
- 4plátkyChléb toastový
- 2litryVoda pitná
- 500gramůKuřecí srdíčka
- 1kusBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůČesnek medvědí
- 1kusSalát hlávkový
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCeler bulvový
- Na bylinkové máslo
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 1špetkaPolévkové koření
- Na nádivku
- 1špetkaSůl
- 2kusyRohlíky bílé
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaPolévkové koření
- 50mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaMuškátový květ
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůČesnek medvědí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1081 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
74 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí srdíčka očistíme a odblaníme. Vložíme do vody, do které přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Mrkev, petržel a celer oškrábeme a přidáme do vody. Do vody přisypeme i nasekaný medvědí česnek a petrželovou nať. Srdíčka vaříme, dokud nejsou úplně měkká, tedy asi 30 minut.
- 2V době, kdy se vaří srdíčka, si přichystáme česnekové máslo. Česnek utřeme se změklým máslem. Přidáme špetku soli a jemně nasekanou šalotku. Zasypeme špetkou polévkového koření a opepříme.
- 3Připravíme nádivku. Rohlíky pokrájíme na kostičky, posypeme polévkovým kořením, muškátovým květem a nasekaným medvědím česnekem. Posolíme a přidáme jemně posekanou petrželovou nať. Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky a bílky. Žloutky přidáme do směsi k rohlíkům, bílky zatím odložíme stranou. Vlijeme bílé víno. Dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do nádivky. Nakonec k nádivce přidáme ještě smetanu a znovu promícháme.
- 4Počkáme, až z uvařených kuřecích srdíček okape voda. Připravíme si omyté šnečí ulity a naplníme je. Pokud nemáme ulity, můžeme použít maličké misky na gratinování. Do každé dáme kousek česnekového másla, potom vařené kuřecí srdíčko, opět česnekové máslo a ulitu uzavřeme nádivkou. Pekáč vysypeme solí a klademe na něj ulity tak, aby všechny uzavřené otvory směřovaly nahoru. Máslo z nich tak nevyteče a naopak se dobře zapečou. Troubu si předehřejeme na 150 °C. Pekáč s ulitami pečeme 15 minut.
- 5Mezitím si v toustovači opečeme toastový chléb. Šneky servírujeme s toastem na lůžku ze salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.