Šneci po dijonsku
50 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 2lžícePetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceKoňak
- 350gramůMáslo čerstvé
- Šneci vaření [56396]
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 30kusůHlemýždi
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůVíno bílé
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
58 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Suché bílé víno svaříme na pětinu původního množství a necháme vychladnout.
- 2Žampiony osmahneme na 50 g másla a nasekáme nadrobno.
- 3Napěníme máslo, přidáme drobně nakrájenou šalotku, posekanou petrželku, sůl, pepř, prolisovaný česnek, svařené víno, žampiony a koňak.
- 4Vzniklou hmotou naplníme čisté ulity. Do každé ulity zasuneme tělíčko hlemýždě, ulity narovnáme na speciální šnekovou mísu a pečeme v troubě asi 15 minut.
- 5Podáváme v nádobě, ve které jsme šneky pekli.
- 6Šneci vaření [56396]:
- 7Hlemýždě necháme minimálně den bez potravy. Poté je vypereme a vhodíme do vařící vody. Chvíli povaříme, scedíme, necháme trochu vychladnout a jehlou tělíčka vybereme z ulit, odstraníme černé střívko. Dáme vařit litr osolené vody s vínem, celerem a oloupanou cibulí, přidáme tělíčka a vaříme pod pokličkou hodinu. Vařené hlemýždě necháme zchladnout ve vývaru.
- 8Ulity vyvaříme ve vodě se lžičkou sody, nejméně půl hodiny. Poté je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme uschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.