Solené vepřové maso s hráškovým pyré
215 min.
Ingredience
- 2000gramůVepřová plec
- 5litrůVoda pitná
- 210gramůMrkev kořen
- 120gramůCibule
- 300gramůPórek
- 4gramyBobkový list
- 4gramyTymián čerstvý
- 4gramyPetržel - nať
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyPepř černý celý
- 1gramHřebíček
- 500gramůHrášek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1662 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
125 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Hrách nasypeme do hrnce, zalijeme 1 l vody, osolíme a uvedeme k varu.
- 2Přidáme bobkový list a tymián. Vaříme 60 minut.
- 3Uvařený hrách rozmixujeme, přidáme smetanu, máslo a dobře promícháme, osolíme a opepříme.
- 4Maso dáme do hrnce, zalijeme 4 l vody, přidáme zbylé koření a zeleninu a uvedeme k varu. Vaříme 120 minut.
- 5Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a servírujeme s hrachovým pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.