Šolet z brambor
70 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 400gramůCibule
- 100gramůHusí sádlo
- 2kilogramyBrambory
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
24 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném husím sádle dozlatova a necháme vychladnout. Brambory oloupeme, opláchneme studenou vodou a jemně nastrouháme do misky, vymačkáme z nich nadbytečnou vodu a vrátíme je zpátky do misky.
- 2Maso umyjeme, nakrájíme na kousky, dáme ho do hrnce, okořeníme solí, pepřem, mletou paprikou, chilli papričkou, zamícháme, přidáme připravenou osmahlou cibuli, drobně nakrájený česnek, přisypeme nastrouhané brambory, hrnec postavíme na sporák a za stálého míchání vaříme suroviny doměkka asi 30 minut. Potom hrnec přiklopíme a dáme ho do teplé trouby, kde jídlo udržujeme teplé až do jeho podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.