Soljanka houbová

55 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, okurky na kostičky, olivy rozpůlíme, petrželovou nať a kopr nasekáme na jemno, citron nakrájíme na plátky.
  • 2
    Houby s cibulí zpěníme na másle, přimícháme rajčatový protlak, vlijeme vodu a zhruba 20 minut dusíme.
  • 3
    Do vroucího vývaru vložíme houbovou směs, okurky, kapary, olivy, sůl, bobkový list, pepř a vaříme 20 minut. Před koncem varu do polévky zašleháme smetanu. Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať a kopr. Na talíře položíme plátek citronu a přelijeme polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.