Soljanka houbová
55 min.
Ingredience
- 500gramůHouby čerstvé
- 50mililitrůVoda pitná
- 200gramůOkurky nakládané
- 2kusyCibule
- 1,25litryHovězí vývar základní
- 50gramůKapary
- 40gramůOlivy zelené
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůZakysaná smetana
- 1kusCitrony
- 1kusBobkový list
- 4kusyPepř černý celý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno, okurky na kostičky, olivy rozpůlíme, petrželovou nať a kopr nasekáme na jemno, citron nakrájíme na plátky.
- 2Houby s cibulí zpěníme na másle, přimícháme rajčatový protlak, vlijeme vodu a zhruba 20 minut dusíme.
- 3Do vroucího vývaru vložíme houbovou směs, okurky, kapary, olivy, sůl, bobkový list, pepř a vaříme 20 minut. Před koncem varu do polévky zašleháme smetanu. Do uvařené polévky vmícháme petrželovou nať a kopr. Na talíře položíme plátek citronu a přelijeme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.