Soljanka z hovězího masa

105 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
54 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
16 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přední hovězí maso, neloupanou cibuli, velkou mrkev, petržel a malý celer dáme vařit do 2 l vody. Přibližně po hodině a půl vývar osolíme a když maso změkne, vývar procedíme, maso rozkrájíme na kousky.
  • 2
    Mezitím nakrouháme čtvrtku hlávky zelí, spolu s nakládanými houbami ji spaříme vařící vodou, na kostky pokrájíme vařené drůbeží i uzené maso a rajčata, na kolečka párky, nadrobno velké kyselé okurky i cibuli. Nálev z okurek svaříme.
  • 3
    400 ml svařeného okurkového nálevu přilijeme do hovězího vývaru a přivedeme k varu. Přidáme veškeré nakrájené maso, houby, zelí s rajčaty i cibuli, vypeckované, napůl překrájené olivy a kapary. Podle chuti přisolíme, přidáme celý pepř, nové koření, na mírném ohni slabě povaříme asi 15 minut.
  • 4
    Při podávání vložíme do talíře soljanky zakysanou smetanu, plátek citronu, zelenou petrželku a kopr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.