Soljanka z hovězího masa
105 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso přední
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 3litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,25kusZelí hlávkové bílé
- 150gramůHouby nakládané
- 200gramůDrůbeží maso vařené
- 200gramůUzené maso vařené
- 3kusyRajčata
- 2kusyPárky jemné
- 4kusyOkurky nakládané
- 16kusůOlivy černé
- 2lžíceKapary
- 12kusůPepř černý celý
- 7kusůNové koření celé
- 8lžicZakysaná smetana
- 1kusCitrony
- 4lžícePetržel - nať
- 4lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
54 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
16 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Přední hovězí maso, neloupanou cibuli, velkou mrkev, petržel a malý celer dáme vařit do 2 l vody. Přibližně po hodině a půl vývar osolíme a když maso změkne, vývar procedíme, maso rozkrájíme na kousky.
- 2Mezitím nakrouháme čtvrtku hlávky zelí, spolu s nakládanými houbami ji spaříme vařící vodou, na kostky pokrájíme vařené drůbeží i uzené maso a rajčata, na kolečka párky, nadrobno velké kyselé okurky i cibuli. Nálev z okurek svaříme.
- 3400 ml svařeného okurkového nálevu přilijeme do hovězího vývaru a přivedeme k varu. Přidáme veškeré nakrájené maso, houby, zelí s rajčaty i cibuli, vypeckované, napůl překrájené olivy a kapary. Podle chuti přisolíme, přidáme celý pepř, nové koření, na mírném ohni slabě povaříme asi 15 minut.
- 4Při podávání vložíme do talíře soljanky zakysanou smetanu, plátek citronu, zelenou petrželku a kopr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.