Soluňské kuře

105 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
59 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pekáče dáme kuře a pečeme na olivovém oleji 20 minut na každých 500 g váhy v předehřáté troubě při 190 °C. Odebereme tuk a šťávu, přidáme na nudličky nakrájené papriky a pečeme dalších 20 minut.
  • 2
    Papriky a kuře vyndáme z pekáče a necháme je stát, aby mírně zchladly.
  • 3
    Marináda: smícháme olivový olej, med, citronovou šťávu, bylinky, podle chuti sůl a pepř.
  • 4
    Kuře zbavíme kostí a nakrájíme je na drobné nudličky. Vložíme je do marinády a promícháme. Přikryjeme a necháme úplně vychladnout.
  • 5
    Vychladlé maso dáme do středu talíře. Okraje obložíme olivami a paprikami. Podáváme při pokojové teplotě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.