Soluňské kuře
105 min.
Ingredience
- 1,7kilogramyKuře
- 180gramůPaprika červená
- 180gramůPaprika žlutá
- 125gramůOlivy černé
- 2lžíceOlej olivový
- Marináda
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
59 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do pekáče dáme kuře a pečeme na olivovém oleji 20 minut na každých 500 g váhy v předehřáté troubě při 190 °C. Odebereme tuk a šťávu, přidáme na nudličky nakrájené papriky a pečeme dalších 20 minut.
- 2Papriky a kuře vyndáme z pekáče a necháme je stát, aby mírně zchladly.
- 3Marináda: smícháme olivový olej, med, citronovou šťávu, bylinky, podle chuti sůl a pepř.
- 4Kuře zbavíme kostí a nakrájíme je na drobné nudličky. Vložíme je do marinády a promícháme. Přikryjeme a necháme úplně vychladnout.
- 5Vychladlé maso dáme do středu talíře. Okraje obložíme olivami a paprikami. Podáváme při pokojové teplotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.