Sorrentinské cannelloni
90 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 900gramůRajčata
- 1hrstBazalka
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 250mililitrůVíno bílé
- 2lžíceRajčatová pasta
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 17plátkůLasagne
- 250gramůSýr Ricotta
- 130gramůMozzarella
- 8kusůAnčovičky konzervované
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme olej. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Přimícháme pokrájená rajčata, utřený česnek a polovinu lístků čerstvé bazalky. Dle chuti osolíme a opepříme. Mícháme a smažíme dalších 5 minut při střední teplotě.
- 2Polovinu omáčky přendáme z pánve do misky a necháme stranou vychladit.
- 3Zeleninový vývar smícháme s bílým vínem, pastou ze sušených rajčat a cukrem. Směs vlijeme do zbylé omáčky v pánvi. Vaříme 20 minut na mírném ohni, občas zamícháme.
- 4Mezitím dle návodu na obalu postupně uvaříme plátky lasagní v hrnci s osolenou vroucí vodou. Jednotlivé plátky necháme okapat a rozložíme je v jedné vrstvě na čisté utěrky.
- 5Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Do omáčky v míse nasypeme nakrájenou mozzarellu, ricottu a zbývající bazalku. Promícháme a dle chuti dosolíme a dopepříme.
- 6Na každý plátek lasagní dáme trochu sýrové směsi. Přes plátek položíme polovinu ančovičky vždy blíže k jednomu z kratších konců. Plátky zarolujeme.
- 7Rajskou omáčku přelijeme do kuchyňského robota a najemno ji rozmixujeme. Trochu omáčky nalijeme na dno zapékací nádoby. Do nádoby v jedné vrstvě naaranžujeme cannelloni švem dolů a zalijeme zbývající omáčkou.
- 8Navrch nasypeme nastrouhaný parmezán a pečeme v předehřáté troubě 20 minut, až je povrch zlatohnědý a omáčka bublá. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.