Špagetová bábovka
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůŠpagety, Makarony
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaProvensálské koření
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaOregano sušené
- 3kusyVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1baleníOmáčka na špagety - Bolognese Maggi
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve slané vodě uvaříme špagety.
- 2Na oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a dáme maso, které 8 minut za stálého míchání smažíme. K masu vmícháme omáčku na špagety a společně dusíme. Přidáme koření a stáhneme z hořáku.
- 3Špagety dáme do mísy a promícháme s masovou směsí a sýrem.
- 4Do formy naskládáme směs špaget s omáčkou.
- 53 vejce rozšleháme se 4 lžícemi mléka, osolíme a špagety zalijeme.
- 620 minut pečeme v troubě.
- 7Až bábovka trochu vychladne, vyklopíme ji a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.