Špagetová cihlička s houbovým ragú
80 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 60gramůCibule
- 100gramůCeler řapíkatý
- 80gramůSalsa rajčatová
- 150gramůRajčata Cherry
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusChilli paprička sušená
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůMrkev kořen
- 3stroužkyČesnek
- 300gramůHříbky čerstvé
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- Na těstoviny
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v osolené vodě „al dente", dáme je do hranaté zapékací mísy vyložené pečicím papírem, na ně položíme další papír a druhou mísu, aby se dobře stlačily. Necháme vychladnout.
- 2Houby nakrájíme na kousky a podusíme je společně s feferonkou a nadrobno nakrájenou zeleninou. Na oleji je osmahneme dorůžova a pak restujeme 7-8 minut. Scedíme je, dáme na prkénko a nahrubo nakrájíme, dáme je znovu na pánev a přidáme rajčatovou salsu, rajčatový protlak, sůl, pepř a nadrobno nakrájenou petrželku. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut do zhoustnutí a případně ještě dochutíme.
- 3Celá rajčata dáme s trochou oleje a neoloupaným česnekem do trouby předehřáté na 170 °C a sušíme asi 30 minut, aby byla méně vodnatá.
- 4Těstoviny nakrájíme na kostky či kolečka a osmahneme je na teflonové pánvi mírně pomazané olejem, aby se po stranách zbarvily dozlatova a uvnitř ohřály. Podáváme je s houbovým ragú a pečenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.