Špagetová omáčka z mletého masa se smetanou
110 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 500gramůHovězí maso mleté
- 500gramůVepřové maso mleté
- 525gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyCeler - nať
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceDijonská hořčice
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaProvensálské koření
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 400mililitrůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 400mililitrůPyré rajčatové
- 1kusBujón zeleninový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Olivový olej rozpálíme v hrnci. Cibuli, mrkev a celerovou nať oloupeme a nakrájíme na jemno. Smažíme je na oleji. Přidáme utřený česnek a bujon, worcesterskou omáčku, oregano, provensálské koření, hořčici, sůl a pepř (zatím jen trochu, na konci solí a pepřem omáčku dochutíte podle své chuti).
- 2Přidáme obě mletá masa a opečeme je dohněda. Vmícháme rajčata i rajčatové pyré a víno. Promícháme.
- 3Dusíme aspoň hodinu.
- 4Přidáme žampiony a 10 minut povaříme.
- 5Poté přilijeme smetanu a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 22. 3. 2017
Špagetová omáčka z mletého masa se smetanou
Skvělá omáčka :) Sice je trochu složitější na přípravu ale opravdu stojí za to 😍