Špagetovo-masový dezert
65 min.
Ingredience
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 200gramůKečup ostrý
- Masová směs
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyMajoránka
- 60mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na pečení masa
- Na vytření formy
- Rozšlehaná vejce
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2špetkySůl
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Vařené špagety
- 60litrůVoda pitná
- 2lžíceSůl
- 500gramůŠpagety, Makarony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1195 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
55 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4-5 litrů vody se 2 lžícemi soli. Do vroucí vody vložíme špagety, rozmícháme je a vaříme podle návodu doměkka. Poté je scedíme. Očičtěnou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno.
- 2V míse důkladně promícháme mleté vepřové maso s vejcem, solí, čerstvě pomletým pepřem, majoránkou, vodou a dochutíme česnekem. V pánvi rozehřejeme olej a za stálého promíchávání ochucené mleté maso opečeme.
- 3Troubu si předehřejeme na 190°C. Dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme strouhanku. Špagety rozdělíme na 3 díly, maso na 2 díly. Na dno dortové formy dáme 1/3 špaget, pokryjeme je 1/2 mletého masa, které pokapeme ostrým kečupem a posypeme 50g sýra. Na maso rozprostřeme 2/3 špaget, na ně dáme 2/2 mletého masa, znovu pakapeme kečupem, posypeme 50g sýru. Povrch masa pokryjeme zbývajícími špagetami.
- 4V misce rozšleháme vejce se smetanou, 60g nastrouhaného sýru, solí, pepřem a povrch špaget polejeme rozšlehanými vejci. Formu se špagetami vložíme do středu trouby a pečeme je přibližně 25-30 minut do zlatova.
- 5Upečený koláč necháme asi 10 minut vychladnout, poté formu otevřeme, odložíme a špagetový koláč nakrájíme na porce a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.