Špagetovo-masový dezert

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1195 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
55 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4-5 litrů vody se 2 lžícemi soli. Do vroucí vody vložíme špagety, rozmícháme je a vaříme podle návodu doměkka. Poté je scedíme. Očičtěnou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V míse důkladně promícháme mleté vepřové maso s vejcem, solí, čerstvě pomletým pepřem, majoránkou, vodou a dochutíme česnekem. V pánvi rozehřejeme olej a za stálého promíchávání ochucené mleté maso opečeme.
  • 3
    Troubu si předehřejeme na 190°C. Dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme strouhanku. Špagety rozdělíme na 3 díly, maso na 2 díly. Na dno dortové formy dáme 1/3 špaget, pokryjeme je 1/2 mletého masa, které pokapeme ostrým kečupem a posypeme 50g sýra. Na maso rozprostřeme 2/3 špaget, na ně dáme 2/2 mletého masa, znovu pakapeme kečupem, posypeme 50g sýru. Povrch masa pokryjeme zbývajícími špagetami.
  • 4
    V misce rozšleháme vejce se smetanou, 60g nastrouhaného sýru, solí, pepřem a povrch špaget polejeme rozšlehanými vejci. Formu se špagetami vložíme do středu trouby a pečeme je přibližně 25-30 minut do zlatova.
  • 5
    Upečený koláč necháme asi 10 minut vychladnout, poté formu otevřeme, odložíme a špagetový koláč nakrájíme na porce a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.