Spagettini s úhořem

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stáhneme úhoře, nakrájíme na kousky o průměru zhruba 4 cm. Petrželovou nať opláchneme, důkladně vytřepeme, necháme oschnout, otrháme lístky a jemně nasekáme. Oloupeme česnek s cibulí a nasekáme na drobné kousky.
  • 2
    Rozpálíme olej na pánvi a osmažíme na něm cibuli s česnekem do zlatova. Potom přidáme petržel a rybu, dohromady opečeme.
  • 3
    Připravíme vroucí vodu, nakrojíme rajčatům slupku křížem a spaříme je, zprudka zchladíme, oloupeme slupku. Z rajčat odstraníme i semínka, dužinu nakrájíme na kostky, přidáme k rybí směsi, vše dusíme pod pokličkou při mírné teplotě přibližně 30 minut.
  • 4
    Během dušení úhoře se zeleninou přivedeme k varu ve velkém hrnci osolenou vodu a uvaříme těstoviny na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme vykapat a přendáme na pánev s úhořem. Pečlivě promícháme, dle chutí ještě osolíme, opepříme a můžeme podávat na předehřátých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.