Špagety aglio e olio
30 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 1kusPetržel - nať
- 1kusChilli paprička sušená
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 2litryVoda pitná
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme špagety v osolené vodě al dente.
- 2Mezitím oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. Lžičku nebo dvě si necháme na dozdobení.
- 3Chilli papričku očistíme a nasekáme nadrobno, osmahneme na rozpáleném oleji. Poté přidáme česnek a ještě krátce opečeme. Dáme pozor, aby česnek nezhnědl. Nakonec přidáme sušenou papričku.
- 4Špagety scedíme a přimícháme k ostatním přísadám. Dochutíme solí a pepřem. Posypeme zbylou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.