Špagety alla puttanesca
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstSýr Parmezán
- 1lžíceKapary sterilované
- 1hrstBazalka
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 10kusůAnčovičky konzervované
- 450gramůRajčata
- 3lžíceOlej olivový
- 140gramůOlivy černé
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
16 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Rajčata omyjeme, nařízneme slupku, spaříme vroucí vodou, zchladíme studenou a oloupeme. Poté nakrájíme na kostičky.
- 3V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nasekaný česnek, snížíme teplotu, přidáme ančovičky a vařečkou je rozmělníme.
- 4Přimícháme nakrájené olivy, kapary a rajčata. Ochutíme solí, pepřem a cca půl hodiny podusíme. Občas promícháme.
- 5Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem, dozdobíme lístky bazalky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.