Špagety carbonara s pancettou a pecorinem

35 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
954 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
52 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme al dente, scedíme je a necháme si asi 60 ml vody. Vedle v misce rozšleháme celá vajíčka a jeden žloutek a přidáme strouhaný parmezán, strouhaný tvrdý ovčí sýr (pecorino), sůl a pepř a vše ještě promícháme. Přidáme 30 ml horké vody ze špaget a vešleháme jí do vaječno-sýrové směsi.
  • 2
    V kastrolu na prudkém ohni rozpálíme olej a nasypeme pancettu nebo slaninu nakrájenou na tenké plátky a smažíme, až pustí tuk. Ten potom téměř odebereme, necháme 5 lžic a osmažíme na něm najemno nasekaný česnek.
  • 3
    Scezené špagety přidáme do kastrolu s pancettou a na středním žáru promícháme. Odstavíme z vařiče a vmícháme sýrovou směs, kterou rychle asi 2 minuty mícháme, aby omáčka zhoustla a rovnoměrně se rozdělila mezi špagety. Můžeme zředit zbylou vodou ze špaget.
  • 4
    Servírujeme na 4 talířích posypané nadrobno nasekanou čerstvou petrželí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.