Špagety Marinara
80 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 125mililitrůVíno červené
- 425gramůPassata (drcená rajčata)
- 250mililitrůOmáčka rajčatová
- 1lžíceBazalka
- 10gramůOregano sušené
- 150gramůMušle slávky
- 125mililitrůVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůOlihně
- 125gramůFilé rybí
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 500gramůŠpagety
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
14 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Drcený česnek a nakrájenou cibuli smažíme na oleji na malém ohni 2-3 minuty. Přidáme víno, rajčatový protlak, rajčata a rajčatovou omáčku. Za občasného míchání vaříme 5-10 minut do zhoustnutí. Přidáme bylinky, osolíme a opepříme.
- 2Půl hrnku vody přivedeme k varu. Vložíme do ní vytříděné slávky, pod pokličkou je necháme 3-5 minut vařit. Když se lastury otevřou, vyjmeme je. Neotevřené nepoužijeme. Slávky a zbylou tekutinu vložíme do omáčky.
- 3Na kroužky nakrájené olihně, nakrájené rybí filé a krevety postupně podusíme zhruba 1-2 minuty na másle, potom je vložíme do teplé omáčky.
- 4Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme. Smícháme s omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.