Špagety na středomořský způsob
30 min.
Ingredience
- 750gramůRajčata
- 125mililitrůOlej olivový
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 6kusůAnčovičky konzervované
- 12kusůOlivy nakládané
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1029 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
70 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
14 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, vložíme do studené vody, oloupeme a vodorovně rozpůlíme. Semena a šťávu z rajčat vymačkáme a scedíme. Semena odstraníme, dužinu nakrájíme nahrubo.
- 3V misce smícháme olej s prolisovaným česnekem, na kolečka nakrájenými cibulkami, nakrájenými ančovičkami, citronovou kůrou, tymiánem a na plátky nakrájenými olivami.
- 4Přidáme rajčata a rajčatovou šťávu. Ochutíme solí a pepřem, nalijeme na těstoviny a promícháme.
- 5Rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.