Špagety na středomořský způsob

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1029 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
70 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
14 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 2
    Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, vložíme do studené vody, oloupeme a vodorovně rozpůlíme. Semena a šťávu z rajčat vymačkáme a scedíme. Semena odstraníme, dužinu nakrájíme nahrubo.
  • 3
    V misce smícháme olej s prolisovaným česnekem, na kolečka nakrájenými cibulkami, nakrájenými ančovičkami, citronovou kůrou, tymiánem a na plátky nakrájenými olivami.
  • 4
    Přidáme rajčata a rajčatovou šťávu. Ochutíme solí a pepřem, nalijeme na těstoviny a promícháme.
  • 5
    Rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.