Špagety po řecku
30 min.

Ingredience
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 750gramůRajčata
- 125mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 120gramůCibulka jarní
- 60gramůAnčovičky konzervované
- 10gramůCitronová kůra
- 10gramůTymián čerstvý
- 50gramůOlivy černé
- 10gramůBazalka
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
- 2Spaříme rajčata, dáme do studené vody, oloupeme a vodorovně rozpůlíme. Semena a šťávu z rajčat vymačkáme a přecedíme. Semena nepoužijeme. Dužninu nakrájíme nahrubo a odložíme.
- 3Smícháme olivový olej, drcený česnek, na kolečka nakrájené jarní cibulky, ančovičky, citronovou kůru, tymián a olivy, rajčata a rajčatovou šťávu. Osolíme, opepříme, nalijeme na těstoviny a promícháme. Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.