Špagety po řecku

30 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
  • 2
    Spaříme rajčata, dáme do studené vody, oloupeme a vodorovně rozpůlíme. Semena a šťávu z rajčat vymačkáme a přecedíme. Semena nepoužijeme. Dužninu nakrájíme nahrubo a odložíme.
  • 3
    Smícháme olivový olej, drcený česnek, na kolečka nakrájené jarní cibulky, ančovičky, citronovou kůru, tymián a olivy, rajčata a rajčatovou šťávu. Osolíme, opepříme, nalijeme na těstoviny a promícháme. Pokrm rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.