Špagety Puttanesca
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaChilli paprička
- 1lžíceKapary sterilované
- 3lžíceOlivy černé
- 3kusyAnčovičky konzervované
- 850gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 2lžícePetržel - nať
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
6 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím na rozpáleném oleji orestujeme prolisovaný česnek s nakrájenou petrželkou a rozdrcenou chilli papričkou. Poté přidáme drcená rajčata, přivedeme k varu, teplotu snížíme a za občasného míchání cca 5min povaříme.
- 3Vmícháme kapary, nakrájené ančovičky, olivy a vaříme ještě dalších 5min. Ochutíme solí a pepřem.
- 4Omáčku v hrnci promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.