Špagety s ančovičkami a kapary
50 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 3kusyČesnek
- 10kusůAnčovička - filety
- 140gramůOlivy černé
- 1lžíceKapary
- 450gramůRajčata
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaSůl
- 400gramůŠpagety
- 2lžícePetržel - nať
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
15 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, do něj vložíme nadrobno pokrájený česnek a opékáme ho 2 minuty za občasného promíchání. Potom přidáme nadrobno nakrájené ančovičky, vidličkou je rozmačkáme. Přisypeme černé olivy bez pecek, kapary, nadrobno nakrájená rajčata a špetku cayenského pepře. Promícháme, přikryjeme pokličkou, dusíme 25 minut. Mezitím dáme do většího hrnce vodu, osolíme ji, přivedeme k varu. Vložíme špagety, zamícháme a vaříme 10 minut, do měkka. Potom je scedíme a udržujeme v teple. Nakonec omáčku promícháme s těstovinami, na talíři ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.