Špagety s bazalkovým pestem a platýsem

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
55 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vmícháme lžíci olivového oleje.
  • 2
    Oloupeme česnek. Lístky bazalky opláchneme a osušíme. Parmezán nastrouháme. Připravíme pesto: do mixéru vložíme piniová jádra, 100 ml olivového oleje, stroužky česneku a lístky bazalky. Vše rozmixujeme, přimícháme parmezán a dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Filety platýse omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a filety na něm z obou stran dozlatova opečeme.
  • 4
    Špagety prohřejeme na pánvi, promícháme s pestem, dáme na talíře a přidáme rajčata. Na každou porci položíme smaženou rybu a zdobíme lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.