Špagety s bazalkovým pestem a platýsem
45 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 55gramůBazalka
- 100gramůOříšky piniové
- 130mililitrůOlej olivový
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůRajčata
- 400gramůPlatýz - filety
- 400gramůŠpagety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1006 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
55 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vmícháme lžíci olivového oleje.
- 2Oloupeme česnek. Lístky bazalky opláchneme a osušíme. Parmezán nastrouháme. Připravíme pesto: do mixéru vložíme piniová jádra, 100 ml olivového oleje, stroužky česneku a lístky bazalky. Vše rozmixujeme, přimícháme parmezán a dochutíme solí a pepřem.
- 3Rajčata omyjeme a na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Filety platýse omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a filety na něm z obou stran dozlatova opečeme.
- 4Špagety prohřejeme na pánvi, promícháme s pestem, dáme na talíře a přidáme rajčata. Na každou porci položíme smaženou rybu a zdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.