Špagety s blazírovanýmí vepřovými líčky
155 min.
Ingredience
- Na dochucení
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2lžíceStrouhanka
- Pečené maso
- 500gramůVepřová líčka
- 3lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 200mililitrůVíno Marsala
- 200mililitrůBujón hovězí
- 1hrstKapary
- 1hrstRajčata sušená sterilovaná
- 1hrstOlivy černé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Vařené špagety
- 3litryVoda pitná
- 320gramůŠpagety celozrnné
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1335 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
102 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
899 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 140°C. Připravíme si nejdříve blazírovaná líčka. Musíme počítat s tím, že je budeme pomalu péct asi 2 hodiny, aby byly báječně měkké. Vepřová líčka omyjeme, zbavíme velkých šlach, blan a tuku. V pánvi rozpálíme olivový olej (pánev volíme nejlépe litinovou, kterou můžeme vložit do trouby). Plátky krátkého libové masa osolíme, opepříme a vložíme do pánve tučnější stranou vespod a opečeme je z každé strany. Pak z pánve líčka vyjmeme a jakmile trochu vychladnou, nakrájíme je na tenké proužky. Očištěnou větší cibuli pokrájíme nadrobno. Na výpek dáme cibuli a usmažíme ji do zlatohněda. Na cibuli vrátíme proužky masa, vše zalijeme dezertním červeným vínem, pánev zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby. Maso se pomalu bude v troubě péct do doby, až se vše zredukuje na tuk. Pak přilijeme bujón, přidáme omyté solené kapari, na proužky pokrájené sušená rajčata a černé olivy bez pecek. Maso se zeleninou pod poklicí budeme péct do doby, až bude krásně měkké.
- 2Přibližně po 2 hodinách pečení, si ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní špagety a uvaříme je podle návodu al dente (vaříme je přiblině 10 minut podle druhu). V misce si promícháme strouhaný ovčí sýr se strouhankou.
- 3Uvařené špagety scedíme, vrátíme je zpět do hrnce, přidáme k nim upečená líčka s výpekem, promícháme a rozdělíme porce na talíře. Každou porci posypeme připraveným sýrem a hned teplé špagety servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.