Špagety s bylinkovými rajčaty
40 min.
Ingredience
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700gramůRajčata Cherry
- 2lžíceProvensálské koření
- 3lžíceStrouhanka
- 3lžíceOlej olivový
- 400gramůŠpagety, Makarony vařené
- 250mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mouku osmahneme na másle a zvolna za stálého míchání přiléváme mléko. Povaříme asi 3 minuty, vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme.
- 2250 g rajčat spaříme, oloupeme a zbavíme zrníček. Dužinu nakrájíme na kostky a přidáme do omáčky. Zbylým rajčatům seřízneme vršky, rajčata urovnáme na plech vyložený alobalem, okořeníme a posypeme bylinkami, smíchanými se strouhankou.
- 3Pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů Celsia asi 15 minut.
- 4Uvařené špagety upravíme na talíře s pečenými rajčaty a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.